Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului AutoEco, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
AutoEco foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator AutoEco.ro este necesar sa fiti de acord cu procesarea datelor furnizate de dumneavoastra catre colaboratorii nostri.
vezi colaboratorii nostri
Procesator Date La ce foloseste
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords, RTB House Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Compari.ro Adresa de email va fi stocata de Compari.ro, in calitate de colaborator pentru transmiterea unui chestionar de evaluare
Hotjar Pentru a putea intelege nevoile si interesele utilizatorilor nostri, vor fi inregistrate activitatea si comportamentul pe site.
Centrala telefonica Pentru ca procesul comenzii sa fie unul corect si precis, este necesara confirmarea telefonica a acesteia de catre unul din specialistii AutoEco.
SMS Cursul comenzii aflate in desfasurare, de la plasarea acesteia pana la livrare, va fi notificat prin intermediul serviciului de sms.

Garantie si returnare

Garantia:

Motoreco Parts. S.R.L ofera garantie produselor comercializate prin intermediul site-ului AutoEco.ro in conformitate cu legislatia Romaniei si a Uniunii Europene in vigoare. Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie, iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi conform legii.

 

Termene de garantie:

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura. Piesele auto de folosinta indelungata sunt : arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament,farurile si stopurile, pompele, piesele de motor etc.

Piesele auto cu caracter consumabil nu beneficiaza de garantia de 18 luni. Piesele cu caracter consumabil sunt filtrele de aer, de combustibil si de ulei, placutele si discurile de frana, uleiurile, curelele, stergatoarele, elementele de aprindere, becuri, sigurante, garnituri etc.

 

Pentru a beneficia de garantie, piesa care prezinta defecte de fabricatie trebuie sa fie insotita de:

 • Copie dupa factura de achizitie, chitanta sau bon emise de MOTORECO PARTS S.R.L.
 • Factura fiscala si devizul de montaj care vor face dovada montarii piesei intr-un service autorizat R.A.R.
 • Devizul de constatare al defectiunii, realizat intr-un service autorizat R.A.R.
 • Copie dupa talonul automobilului pe care a fost montata piesa

   

Autoeco.ro NU acorda garantie in urmatoarele cazuri:

 • Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie.
 • Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru timpul de automobil pe care s-a montat piesa
 • Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
 • Alegerea piesei nu a fost facuta corect sau aceasta a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
 • Piesa nu a fost identificata corect din cauza prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat din cauza suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
 • Automobilul a fost folosit in conditii corespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.) sau a fost folosit in alte scopuri in afara celor prevazute de producator
 • Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
 • Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
 • Piesele prezinta o uzura normala

 

Returul:

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Conform legii O.U.G. 34/2014, produsele achizitionate la distanta se pot returna in termen de 14 zile de la primirea produselor. In cazul in care exista nemultumiri legate de produsele comandate va trebui sa ne contactati, in termen de 3 zile de la primirea acestuia, prin e-mail, telefonic sau prin prezentarea la sediul Autoeco.ro cu produsul. Acesta va fi inlocuit cu unul nou sau daca se doreste este posibila restituirea integrala a sumei achitate.

AutoEco.ro nu suporta costul returului, ci doar pe cel de retrimitere a produsului cu care a fost inlocuit cel initial.In cazul in care nu se respecta conditiile de retur ale produselor,taxa de returnare a produsului refuzat este suportata de cumparator. Problema returului va fi solutionata intr-un termen de 15 zile de la instiintare. Comenzile livrate prin curier se returneaza doar la magazinul AutoEco Berceni din str. Drumul Gilaului nr.44-50, sector 4 Bucuresti. Produsele ridicate din magazin se returneaza in aceeasi locatie de unde au fost achizitionate.

 

Nu se accepta la retur:

 • Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
 • Produsele care nu se afla in ambalajul original
 • Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
 • Piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
 • Piesele "pe original", cele fabricate de producatorul automobilului
 • Piese originale comandate gresit de catre client : piese electrice, chei, cilindri inchidere, module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta ), huse si acoperiri
 • Produsele neinsotite de copia facturii de achizitie
 • Discurile de frana se returneaza cate 2 bucati, acest tip de piesa se vinde doar cate 2 bucati