Volanta AUDI A4 I (8D2, B5) 1.9 Di (55KW / 75CP)

Afisez 1 - 3 din 3 produse
9 RON
Diametru [mm] 228
1507 RON

Volanta – Regleaza si uniformizeaza turatia in parametri optimi

Volanta este o piesa auto foarte importanta pentru orice masina. Mai ales daca vrei sa ai parte de calatorii linistite, din punct de vedere al sigurantei la volan. Volanta auto este conectata la partea din spate a arborelui cotit si se foloseste de inertie pentru a mentine impulsul masei corpului masinii, netezind astfel impulsurile de putere pe care le are masina, in principal in treptele inferioare. In cazul unei masini cu transmisie manuala, volanta face parte din sistemul de ambreiaj. In cazul unei masini automate, volanta leaga convertorul de sistemul de transmisie.

Daca ai nevoie de un kit volanta pentru masina ta, poti comanda volanta auto din magazinul nostru Autoeco.ro. Specialistii nostri te asigura ca vei obtine dimensiunea potrivita, date fiind diferitele dimensiuni, avand in vedere si numarul exact de gauri necesare pentru suruburi volanta. Constructia unui volant este relativ simpla, dar rolul acestuia face parte din complexitatea sistemului de functionare a masinii. Astfel, rolul si starea unui volant este crucial pentru ca autovehicului sa functioneze corespunzator. In cazul masinilor cu transmisie manuala, volanta este un disc gros din metal. De obicei este fabricata din fonta, otel si – in anumite cazuri – aluminiu.

Volanta auto este o piesa auto deosebit de rigida care previne flexarea sau deformarea in timpul utilizarii. Marginea volantului este prevazuta cu un sir de zimturi ai angrenajului care se cupleaza cu sistemul de transmisie si, implicit, cu motorul. Volanta este bine fixata la o flansa pe partea de transmisie a arborelului cotit. Pe partea laterala orientata catre transmisia manuala, suprafata este prelucrata intr-o forma plata pentru ca discul ambreiajului sa se cupleze corespunzator.

Cumpara piese auto online de la Autoeco.ro si kit volant de cea mai buna calitate. Dar care este rolul volantului? In primul rand, aceasta piesa auto ofera masa pentru inertia de rotatie, mentinand astfel motorul masinii in functiune. In caz contrar, motorul se opreste de indata ce iei piciorul de pe accelerator. In doilea rand, are capacitatea de a echilibra motorul. Un volant auto este ponderat in mod specific la arborele cotit al masinii pentru a netezi senzatia de duritate cauzata chiar si de un usor dezechilibru. Dar aspectul cel mai important pentru soferi este ca volantul conecteaza motorul cu sistemul de transmisie prin intermediul ambreiajului, astfel inca transfera puterea de miscare pe roti.