Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului AutoEco, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
AutoEco foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator AutoEco.ro este necesar sa fiti de acord cu procesarea datelor furnizate de dumneavoastra catre colaboratorii nostri.
vezi colaboratorii nostri
Procesator Date La ce foloseste
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Compari.ro Adresa de email va fi stocata de Compari.ro, in calitate de colaborator pentru transmiterea unui chestionar de evaluare
Hotjar Pentru a putea intelege nevoile si interesele utilizatorilor nostri, vor fi inregistrate activitatea si comportamentul pe site.
Centrala telefonica Pentru ca procesul comenzii sa fie unul corect si precis, este necesara confirmarea telefonica a acesteia de catre unul din specialistii AutoEco.
SMS Cursul comenzii aflate in desfasurare, de la plasarea acesteia pana la livrare, va fi notificat prin intermediul serviciului de sms.

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A MOTORECO PARTS SRL

 

CINE SUNTEM

 

Noi, MOTORECO PARTS SRL, CUI 24570785, Reg. Com. J40/17095/2008, sediul social: str. Aleea Plenita, nr.4, bl.Y8, sc.2, et.2, ap.31, sector 3 Bucuresti, in calitate de proprietar al website-ului www.autoeco.ro (”AutoEco”) colectam si prelucram diferite categorii de date personale de la dumneavoastra în calitate de utilizator al website-ului mentionat, ceea ce, în conformitate cu legislatia Uniunii Europene privind protectia datelor personale, ne confera calitatea de operator de date pentru astfel de date.

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este foarte importanta pentru noi. Prezenta informare cu privire la prelucrarea datelor personale descrie practicile noastre privind colectarea si utilizarea de catre noi a datelor dumneavoastra personale ca urmare a interactiunii cu website-ul nostru. Aceste prevederi nu acopera si situatia concursurilor publicitare.

 

CINE POATE FOLOSI SERVICIILE www.autoeco.ro

 

Puteti folosi AutoEco doar daca aveti în mod legal dreptul sa încheiati un contract cu caracter obligatoriu cu noi si numai în conformitate cu prezentele conditii si cu legislatia aplicabila. Cand creati un cont AutoEco, trebuie sa ne oferiti informatii exacte si complete. Utilizarea sau accesarea de catre persoane cu varsta sub 18 ani nu este permisa. Daca locuiti în SEE, puteti folosi AutoEco numai daca aveti varsta la care va puteti da consimtamantul pentru procesarea datelor conform legilor din tara respectiva sau daca ne este furnizat consimtamantul parental verificabil pentru folosirea site-ului. Daca deschideti un cont pentru o firma, organizatie sau alta entitate, „dumneavoastra” se refera la persoana dvs. si la entitatea respectiva si garantati faptul ca aveti autoritatea de a acorda toate permisiunile si licentele furnizate în prezentele conditii si de a impune aceste conditii entitatii respective, si ca sunteti de acord cu conditiile în numele acelei entitati.

 

Website-ul colecteaza în mod automat anumite informatii si le stocheaza în fisiere-jurnal. Aceste informatii includ adresa de protocol internet (IP), locatia generala în care se afla computerul sau dispozitivul dumneavoastra (la nivel de oras), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesarii, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizare al paginilor website-ului nostru.

Folosim aceste informatii pentru a ne putea concepe site-ul în asa fel încat sa se adapteze mai bine la nevoile utilizatorilor nostri. De asemenea, este posibil sa va folosim adresa IP pentru a putea contribui la diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre si pentru a ne administra pagina de internet, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari miscarile vizitatorilor si pentru a culege informatii demografice generale care sa ne sprijine în identificarea preferintelor vizitatorilor. Temeiul prelucrarii este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site si a asigura securitatea site-ului. Datele sunt pastrate timp de un an de la data vizitei.

 

CE SE INTÂMPLA DACA NU NE FURNIZAȚI DATELE DUMNEAVOASTRA

 

Ne puteti vizita pagina de internet fara a completa nicio data personala. Totusi, daca doriti sa comandati produsele si serviciile noastre, este necesar sa va faceti cont si sa ne puneti la dispozitie datele respective. Fara furnizarea datelor nu veti putea folosi functionalitatile contului si nici comanda produsele sau serviciile noastre. Am configurat campurile obligatorii astfel încat sa solicitam volumul minim de informatii de care avem nevoie pentru a va identifica, pentru a va presta serviciul ori livra produsul, si pentru a putea lua legatura cu dumneavoastra daca este necesar. In plus, nu conditionam achizitia dumneavoastra de consimtamantul dumneavoastra pentru primirea de comunicari de marketing.

 

CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRAM

 

In general, colectam datele cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti control asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.

Cu titlu de exemplu, primim informatii de la dvs astfel:

· Cand va creati un cont AutoEco ne transmiteti: adresa de e-mail;

· In cadrul paginii dvs personale (Detalii cont) din platforma AutoEco aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: nume, prenume, numar de telefon, adresa de livrare, fotografie(imagine profil);

· Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, seria caroserie si anul fabricatiei autovehiculului.

 

Va oferim si posibilitatea de a va inregistra in platforma AutoEco prin contul dvs Facebook sau Google. Daca optati pentru una dintre aceste variante, veti fi directionati catre o pagina administrata de Facebook Inc / Google LLC, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dvs catre AutoEco.

Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatroarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor 679/2016, in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au Implinit varsta de 18 ani.

 

SCOPURILE SI TEMEIUL PRELUCRARII

 

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor AutoEco in beneficiul dvs

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

•    Crearea si administrarea contului in cadrul platformei AutoEco;•    Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;•    Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;•    Returnarea produselor conform prevederilor legale;•    Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;•    Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile AutoEco.

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre AutoEco si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.

 

3. Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/ webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cosul meu” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs de cumparator (de ex. produsele vizualizate/ achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs, si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs si nu va  afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

•    Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea "Detalii cont•    Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; •    sau prin contactarea AutoEco folosind detaliile de contact.

In toate cazurile ne asiguram ca aveti la dispozitie o optiune simpla de a va dezabona în orice moment, fie în comunicarea propriu-zisa, fie contactandu-ne în modul indicat Contact. Atunci cand va dezabonati, comunicarea comerciala înceteaza.

Vom utiliza totusi adresa dumneavoastra de email pentru a va trimite comunicari legate de contul dumneavoastra (confirmarea contului, confirmari de achizitie si de plati, comunicari de securitate, etc). Aceste comunicari nu necesita acordul dumneavoastra si nu pot fi oprite.

 

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:

•    Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei AutoEco fata de atacuri cibernetice:•    Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;•    Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

DURATA DE PASTRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Ca regula generala, vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma AutoEco. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 

CUI TRANSMITEM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

 

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:

•    furnizorilor de produse auto;•    furnizorilor de servicii de curierat;•    furnizorilor de servicii de plata/bancare;•    furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;•    furnizorilor de servicii de cercetare de piata;•    societatilor de asigurare;•    furnizorilor de servicii IT;•    altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul In care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

 

TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

In prezent, stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

Ne puteti contacta oricand, folosind detaliile de contact, pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele dvs, precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmiterea datelor dvs cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati mobilpay.ro. Orice informatii privitoare la plati utilizeaza tehnici de criptare avansate si sisteme antifraudă de ultimă generatie furnizate de Visa şi MasterCard.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Drepturile persoanei vizate privind datele cu caracter personal

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

 

ACCESUL LA DATELE CU CARACTER PERSONAL

 

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului AutoEco. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

 

Taxe. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila In asemenea circumstante.  Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

 

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 30 zile, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari. In orice caz, daca aceasta perioada este prelungita, va vom informa în privinta termenului de prelungire si a motivelor care au dus la aceasta prelungire.

Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate!

 

DREPTURILE PERSOANEI VIZATE

 

1. Dreptul de acces  

 Puteti sa ne cereti:    •    sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;•    sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;•    sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

 

2. Dreptul de rectificare  

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

 

3. Dreptul de stergere a datelor    

Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:  

 •    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau•    v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau•    dati curs unui drept legal de a va opune; sau•    acestea au fost prelucrate ilegal; sau•    ne revine o obligatie legala In acest sens.        

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:   

 •    pentru respectarea unei obligatii legale; sau

•    pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.      

Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

 

4. Dreptul de restrictionare a prelucrarii datelor  

 Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul In care:    

•    acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau•    prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau•    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept In instanta; sau•    v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este In desfasurare.        

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:  

•    avem consimtamantul dvs.; sau•    pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau•    pentru a proteja drepturile AutoEco sau ale altei persoane fizice sau juridice.

 

5. Dreptul de opozitie    

Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes. De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

 

6. Luarea de decizii automate  

 Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:  

 •    produce efecte juridice cu privire la dvs; sau•    va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.     Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns In urma luarii automate a deciziilor:     

•    ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.;•    este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs; sau•    se bazeaza pe consimtamantul dvs explicit.

 

PLANGERI

 

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro 

 

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   

 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

· prin e-mail la adresa: admin@autoeco.ro sau

· telefon: 0310 050 139

· prin posta sau curier la adresa: Bucuresti, str. Intrarea Binelui nr.1A, sector 4 - cu mentiunea in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

 

MODIFICARI PRIVITOARE LA POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Ne rezervam dreptul de a ne modifica, atunci cand consideram oportun, practicile de protectie a datelor si de actualiza si modifica prezenta politica în orice moment. Din acest motiv, va încurajam sa verificati periodic prezenta politica de confidentialitate. Aceasta Politica este actualizata la data la care apare în partea superioara a documentului.