Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului AutoEco, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
AutoEco foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator AutoEco.ro este necesar sa fiti de acord cu procesarea datelor furnizate de dumneavoastra catre colaboratorii nostri.
vezi colaboratorii nostri
Procesator Date La ce foloseste
Curier In cazul solicitarii livrarii prin curier a produselor, sunt necesare datele de livrare.
Sistem facturare Sistemul de gestiune si facturare are nevoie de datele dumneavoastra pentru a procesa factura comenzii.
Google Analytics si Google Tag Manager Serviciile Google ne ofera date statistice cu privire la traficul online din site si parametrii de incarcare a paginii.
Procesatorul de plati online Pentru a putea fi efectuata plata comenzii online, cu cardul, este obligatorie furnizarea datelor personale catre procesatorul de plati.
Google si Facebook Login Aveti posibilitatea de a crea un cont nou oricand este nevoie.
Google Adwords, RTB House Optimizeaza reclamele transmise online.
Pixel Facebook Optimizeaza reclamele transmise prin intermediul retelei Facebook.
Youtube Pentru prezentarea informatiilor si a portofoliului de produse sub forma continutului video avem nevoie de datele dumneavoastra.
2Performant Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs.
Profitshare Program prin intermediul caruia produsele noastre pot fi distribuite si pe alte site-uri. Pentru o desfasurare corecta a comenzii (accesare site, plasare comanda) si a platii aferente (comision parteneri), sunt necesare datele dvs
Compari.ro Adresa de email va fi stocata de Compari.ro, in calitate de colaborator pentru transmiterea unui chestionar de evaluare
Hotjar Pentru a putea intelege nevoile si interesele utilizatorilor nostri, vor fi inregistrate activitatea si comportamentul pe site.
Centrala telefonica Pentru ca procesul comenzii sa fie unul corect si precis, este necesara confirmarea telefonica a acesteia de catre unul din specialistii AutoEco.
SMS Cursul comenzii aflate in desfasurare, de la plasarea acesteia pana la livrare, va fi notificat prin intermediul serviciului de sms.

Ce sunt bujiile incandescente?

Pentru ca ne aflam in plin sezon rece, unele din componentele care necesita o atentie amanuntita din partea posesorilor de autoturisme Diesel sunt bujiile incandescente.

 

                             

 

In cazul motoarelor Diesel aprinderea amestecului de aer + combustibil se efectueaza prin autoaprindere si anume, prin cresterea presiunii si temperaturii la sfarsitul cursei de comprimare. Atunci cand vorbim de grade mai mici in termometre, este foarte posibil ca temperatura si presiunea de la sfarsitul cursei de comprimare sa nu fie suficiente pentru autoaprinderea amestecului de aer si combustibil.

Deoarece pierderea de compresie este mai frecventa atunci cand vorbim de temperaturi scazute, pornirea unui motor Diesel devine dificila daca acesta este rece. Pentru a face fata unor astfel de situatii, motoarele Diesel au nevoie de sisteme auxiliare de incalzire a amestecului aer + combustibil. Astfel, pornirea la rece a unui motor Diesel se face asistata de bujii de preincalzire numite si bujii incandescente. Atunci cand vorbim de temperaturi scazute, bujiile sunt alimentate cu curent electric si degaja caldura in cilindri, fapt ce va facilita pornirea motorului.Bujiile incandescente au ca si sursa de alimentare acumulatorul automobilului si convertesc energia electrica in energie termica prin intermediul unei rezistente electrice, putand atinge temperaturi foarte mari intr-un timp relativ scurt (850°C în aproximativ 4 secunde).

Cum functioneaza bujiile incandescente?

Calculatorul de injectie trimite informatii sistemului de control al bujiilor care comanda activarea acestora in doua faze distincte:

  •     pornirea motorului: faza in care bujiile sunt incalzite rapid pentru a asigura aprinderea amestecului aer - combustibil
  •     functionare la rece: faza ce urmeaza imediat dupa pornire si presupune utilizarea in continuare a bujiilor pentru a reduce zgomotul si emisiile de fum ale motorului (Durata fazei de functionare la rece, in care bujiile incandescente raman activate, depinde de temperatura motorului, putand atinge si pana la 3 minute)

Cand trebuie schimbate?

O defectiune a sistemului de bujii incandescente se traduce de obicei prin bujii nefunctionale (arse) sau bujii incandescente uzate ori imbatranite al caror timp de pre-incalzire creste si nu-si mai indeplinesc functia in mod corespunzator.

Dupa 100.000 de km parcursi trebuie luata in calcul inlocuirea intregului set de bujii pentru a avea o functionare optima si uniforma a motorului.

Simptome ale motorului in cazul defectarii sistemului de preincalzire:

  •     in cazul temperaturilor scazute pornirea se face greu sau deloc
  •     scoate fum negru-albastru
  •     se aprinde martorul din bord pentru defecte legate de fiabilitatea motorului
  •     motorul functioneaza zgomotos

Daca inlocuirea nu se face la timp, din cauza depunerilor si a coroziunilor aparute, se poate risca ruperea bujiilor in momentul demontarii.

 

* Pe AutoEco.ro beneficiezi de multiple optiuni de plata a comenzilor de piese auto si a serviciilor adiacente, din care o poti alege pe cea mai potrivita pentru tine: Daca esti posesor al cardului de cumparaturi STAR emis de Banca Transilvania, poti face achizitii in 12 rate fara dobanda de pe AutoEco.ro in intervalul 8 octombrie – 10 ianuarie 2019.

 

Comentarii

Scrie un comentariu
Nu exista comentarii pentru aceasta postare !